Dossiers:

Oorlog Oekraine 2022
Op 24 februari 2022 viel Rusland onder leiding van Vladimir Putin het buurland Oekraine binnen.

Ridouan Taghi
Ridouan Taghi (Beni Selman, 20 december 1977) is een Nederlands verdachte van Marokkaanse afkomst die in verband wordt gebracht met meerdere gewelddadige misdrijven, waaronder moorden en pogingen daartoe. Hij wordt omschreven als topcrimineel, maar heeft geen strafblad. Hij werd op 17 december 2019 opgepakt.

Coronavirus 2020
Het Coronavirus werd voor het eerst aangetroffen in China, waar het zich verspreidde. In januari 2020 werd de eerste zieke in Europa gemeld.

Navalny
Aleksej Anatoljevitsj Navalny is een Russisch advocaat en een politiek en sociaal activist. Hij werd tweemaal vergiftigd nadat hij had aangekondigd voor het presidentsschap van Rusland te willen gaan. Na herstel in Duitsland keerde hij terug in Rusland, en werd meteen gearresteerd. Hij wordt mishandeld in een Siberische gevangenis.

MH17
Op 17 juli 2014 stortte de vlucht Amsterdam - Kuala Lumpur (MH17) neer in de Ukraine. Alle 283 inzittenden en 15 medewerkers kwamen om. Onder hen waren 193 Nederlanders.

Brexit
Op 23 juni 2016 werd een door het Britse parlement georganiseerd raadgevend referendum gehouden over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk. Een meerderheid van 51,9% van de stemmers koos voor uittreden.

Groen Links
Perikelen rond het aftreden van Jolande Sap na opzegging vertrouwen door partijbestuur

Griekenland
Griekenland wordt als eerste en hard getroffen door de kredietcrisis.

Aanslagen Sri Lanka 21 april 2019
Op paaszondag 21 april 2019 vonden er acht aanslagen plaats in Sri Lanka. Onder meer drie rooms-katholieke kerken en drie luxe hotels waren het doelwit, waarbij er meer dan 320 doden vielen en meer dan 500 mensen gewond werden. De aanslagen zijn gepleegd door twee islamitische terreurgroepen.

Gele Hesjes
De Gele Hesjes worden gedragen door mensen die demonstreren tegen het belastingstelsen en de financiële druk van de gemiddelde inkomens. In Frankrijk liepen protesten meermaals zeer uit de hand.

Cryptocurrency
Bitcoin, Ethereum, Ripple en vele andere digitale crypto-munten brengen de financiële wereld in rep en roer. Dossier voor het nieuwe betalingsmiddel cryptocurrency dat langzaam maar zeker het fiat-geld vervangt.

OS2018
De Olympische Winterspelen werden van 9 tot en met 25 februari 2018 gehouden in Pyeongchang, Zuid-Korea.

Fipronil 2017
De fipronilcrisis of de eiercrisis is een voedselschandaal uit 2017. Kippeneieren en afgeleide producten in 17 landen bleken het voor de mens schadelijke insecticide fipronil te bevatten.

WK Atletiek 2017
Het 16e IAAF WK Atletiek wordt gehouden in het Olympisch Stadion van Londen, Groot-Brittannië.

Donald Trump
Donald John Trump (New York, 14 juni 1946) won in 2016 tegen alle verwachting in de Amerikaanse verkiezingen. Trump is sinds 20 januari 2017 de 45e president van de Verenigde Staten. Trump behoort tot de Republikeinse Partij. Van beroep is hij ondernemer.

Aanslag Londen juni 2017
Bij een aanslag in Londen op 3 juni 2017 werden zeven mensen vermoord en 48 mensen verwond. De drie daders werden gedood door de politie van Londen.

Aanslag Manchester 2017
Op maandagavond 22 mei 2017 is een aanslag gepleegd tijdens een concert van popzangeres Ariana Grande. Daarbij zijn tenminste 22 dodelijke slachtoffers gevallen, waaronder kinderen.

Aanslag Stockholm 2017
Op 7 april 2017 reed er een Oezbeek met een gestolen vrachtwagen in op mensen. Hierbij vielen 19 slachtoffers, onder wie 4 doden.

Aanslag Londen 2017
Bij een aanslag in Londen op 22 maart 2017 vielen zes doden, inclusief de dader genaamd Khalid Masood. Hij reed in een grijze Hyundai op de Westminster Bridge in op een groep mensen, om daarna een agent met een mes van het leven te beroven.

Aanslag Berlijn 2016
Op 19 december 2016 is op een kerstmarkt in Berlijn een aanslag gepleegd waarbij een vrachtwagen is ingereden op een grote mensenmassa. Bij de aanslag vonden twaalf mensen de dood. Tientallen raakten gewond.

Presidentsverkiezingen 2016 USA
De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 waren de 58e presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten van Amerika en vonden plaats op 8 november 2016. Tegen alle verwachting in won Donald Trump

Staatsgreep Turkije
De couppoging in Turkije op 15 juli 2016 werd uitgevoerd door een deel van de Turkse strijdkrachten, genaamd "Yurtta Sulh Konseyi" (Vrede Thuis Raad), om de macht in Turkije te grijpen door middel van een staatsgreep.

OS2016
De Olympische Zomerspelen van de XXXIe Olympiade zullen in 2016 worden gehouden in Rio de Janeiro in Brazilië. Het zal de 28e editie worden van de Zomerspelen, die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. Nooit eerder werden er Olympische Spelen in Zuid-Amerika gehouden.

Schietpartij Munchen 2016
Op de avond van 22 juli 2016 werden in München meerdere mensen doodgeschoten in en rondom een winkelcentrum. Tien personen, onder wie de dader, werden gedood en 35 mensen raakten gewond.

EK Voetbal 2016
Het Europees kampioenschap voetbal 2016 of Euro 2016 wordt de 15de editie van het vierjaarlijkse voetbalevenement. Het wordt gehouden van 10 juni t/m 10 juli 2016.

Aanslagen Brussel
Op 22 maart werden er in Brussel terroristische aanslagen gepleegd, waarbij vele doden en gewonden vielen.

Orlando Aanslag
De schietpartij in Orlando was een aanslag op de nachtclub Puls in Orlando, Florida, in de vroege ochtend van 12 juni 2016. Er vielen 49 doden en 53 gewonden. De schutter werd door de politie ook gedood.

Aanslagen Parijs 2015
De aanslagen in Parijs van november 2015 omvatten een zestal terroristische aanslagen in de avond en nacht van 13 november 2015. Tijdens een concert in het gebouw Bataclan kwamen 89 mensen om. In totaal vielen er 130 doden.

Panama Papers
Gelekte documenten, 11.5 miljoen stuks in totaal, van een juridisch advieskantoor uit Panama geeft inkijk in het wegsluizen van geld door bekende en onbekende wereldburgers.

Charlie Hebdo
Bij de terroristische aanslag tegen Charlie Hebdo in Frankrijk op 7 januari kwamen 11 redactieleden om.

vluchtelingencrisis
Sinds het complexe conflict in Syrië zoeken honderdduizenden vluchtelingen hun toevlucht in Europa.

FIFA Corruptie
Veertien mensen, waarvan er negen verbonden zijn aan de FIFA, werden in mei 2015 aangeklaagd door het Amerikaanse FBI op verdenking van corruptie. Voorzitter Sepp Blatter diende ook zijn ontslag in, nadat hij enkele dagen ervoor herkozen was.

Vliegramp Franse Alpen
Dinsdag 24 maart 2015 stortte in de Franse Alpen een passagiersvliegtuig neer van de Duitse maatschappij Germanwings. Alle 150 inzittenden, passagiers en personeel, kwamen om het leven.

Aardbeving Nepal
De aardbeving in het Himalaya-gebied in Nepal verwoestte op 25 april 2015 met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter een groot deel van het Aziatische land. Het epicentrum lag ongeveer 34 kilometer ten zuidoosten van Lamjung. Meer dan 7000 mensen kwamen om.

FIFA Rapport
Het onderzoeksrapport van Michael Garcia naar de mogelijke omkoping bij de toewijzing van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) heeft de integriteit van de FIFA en van voorzitter Blatter aan het wankelen gebracht.

WikiLeaks
WikiLeaks publiceert gelekte documenten betreffende het wangedrag van overheids- en bedrijfsobligaties. Julian Assange en Bradley Manning zijn de grote aanjagers die deze misstanden aan de kaak stellen maar enorm worden tegengewerkt door overheden en internationals.

Syrie
In Syrië is de Arabische Lente in volle gang. Regeringstroepen, burgers en terroristen voeren een bloedige strijd.

PRISM, NSA
Sinds klokkenluider Edward Snowden, een voormalig werknemer van de NSA (National Security Agency), bekend heeft gemaakt dat de prive-gegevens van iedereen ter wereld worden opgeslagen en geanalyseerd, blijkt Big Brother een feit. De software waarmee wordt gespioneerd heet PRISM.

WK2014
Het Wereldkampioenschap voetbal wordt van 12 juni 2014 tot 13 juli 2014 voor de 20e keer gehouden worden. Na het WK van 1950 is het de tweede keer dat het toernooi wordt gehouden in Brazilië, 'recordmeister' met 5 titels.

Demonstraties Kiev
Op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev in Oekraïne wordt al twee weken dagelijks gedemonstreerd tegen de regering van Viktor Janoekovitsj, die onder andere besloot om aansluiting bij de EU op te schorten.

Krimcrisis
De Krimcrisis ontstond na de pro-Europese antiregeringsprotesten in Oekraïne in 2013–2014, bekend als Euromaidan, en de machtswisseling waarbij de regering-Jatsenjoek aantrad, in de laatste week van februari 2014. De Krimrepubliek is sindsdien verwikkeld in de Krimcrisis.

OS2014
In Sochi, Rusland strijden 42 Nederlandse sporters op de Olympische Spelen mee voor de medailles.

Fukushima Kernramp
De kernramp rond de kerncentrale Fukushima I in Ōkuma, Japan was het gevolg van de zeebeving bij Sendai en de daarop volgende tsunami van 11 maart 2011. Door een aaneenschakeling van fouten in constructie een bestrijding worden de gevolgen steeds desastreuzer.

Egypte
Situatie in Egypte na de militaire coup tegen Morsi

Noord-Korea
Sinds de internationale gemeenschap heeft geageerd tegen de kernproeven die Noord-Korea heeft gehouden, is er een stevige retoriek ontstaan, waarbij het land dreigementen uit die worden beantwoord door het zuidelijke deel van het schiereiland.

Mandela
Nelson Rolihlahla Mandela (18 juli 1918) was een Zuid-Afrikaans anti-apartheidstrijder en politicus. Hij overleed op 5 december 2013 in Johannesburg.

Richard Nieuwenhuizen
Na zware mishandeling bij een voetbalwedstrijd in Aalsmeer is assistent-scheidsrechter, in de volksmond grensrechter genoemd, in het ziekenhuis overleden.

Armstrong
De zevenvoudig tourwinnaar is jaren na dato door een USADA-rapport keihard van zijn troon gevallen. Armstrong heeft in grote hoeveelheden doping gebruikt. Daarmee trekt hij nu de gehele wielerwereld naar beneden.

Gouden Dageraad
De Griekse extreem-rechtse partij Gouden Dageraad (Grieks: Chrysi Avgi) is politiek succesvol sinds 2009. In 2011 haalde Gouden Dageraad 18 van de 300 zetels in het Griekse parlement.

Gijzeling Nairobi
In het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, heeft een groep van internationale terroristen een aanslag en een daarop volgende gijzeling uitgevoerd. Met vele doden en gewonden als gevolg.

Zimmerman
George Zimmerman schoot als buurtwacht op 26 februari 2012 de ongewapende zwarte tiener Trayvon Martin dood.

Mishandelingen Eindhoven
Begin 2013 vond er in Eindhoven een aantal mishandelingen plaats door een groep van acht jongemannen. Slachtoffers werden geslagen en geschopt, zelfs als ze al op de grond lagen.

Prins Friso
Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, Graaf van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg[2] (Utrecht, 25 september 1968 – Den Haag, 12 augustus 2013) verkeerde na een skiongeval op 17 februari 2012 in Oostenrijk een tijdlang in coma. Dit coma ging later over in een toestand van minimaal bewustzijn. Op 12 augustus 2013 overleed hij op 44-jarige leeftijd aan de complicaties ten gevolge van dit ongeval.

Treinramp Spanje
Een hogesnelheidstrein vloog op 24 juli 2013 uit de bocht nabij het treinstation van Santiago de Compostela in Spanje.

DSK
De trieste soap rond Dominique Strauss-Kahn.

Examens 2013
Nieuws over de examens 2013 voor de Middelbare Scholen.

Nelson Mandela
De Zuid-Afrikaanse Nelson Mandela, voormalige president en voorvechter van de vrede, kampt al tijden met zijn gezondheid.

Rabobank Wielerploeg
Binnen het wielrennen is veel doping gebruikt. Ook het jarenlange Nederlandse vlaggenschip van de sport, de ploeg die gesponsord werd door de Rabobank, blijkt georganiseerd vals te zijn gespeeld.

Protesten Brazilië
De anti-regeringsprotesten in Brazilië laten de onvrede van de bevolking zien. Zij is het niet eens met de gigantische uitgaven voor het WK Voetbal in 2014, terwijl scholing, voedselvoorziening en onderdak schaars is voor velen.

Turkije
De demonstraties medio 2013 tegen premier Erdogan van Turkije begonnen in Instanbul, en zijn daarna verspreid door het land.

Cyprus
Na Griekenland en Spanje, ontkomt ook Cyprus niet aan de crisis. Europese landen en diverse andere grote landen proberen het land van de financiële ondergang te redden.

Mali
In het West-Afrikaanse land Mali proberen islamistische rebellen de macht te grijpen. Met Frankrijk voorop grijpt de internationale wereld in.

Gaza
Het conflict tussen Israël en de Palestijnen in Gaza.

Schietpartij Bioscoop Aurora
De 24-jarige Amerikaan James Holmes schoot in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juli 2012 tien mensen dood in een bioscoop in de stad Aurora tijdens de première van Batman-film The Dark Knight Rises.

SNS-Bank
De Nederlandse SNS-bank verkeert in zwaar weer door hoge bonussen aan topbestuurders en wanprestaties door dezelfden.

Breivik
Anders Behring Breivik is hoofdverdachte van de twee aanslagen op 22 juli 2011: de bomaanslag in de hoofdstad Oslo en de schietpartij op het politieke jeugdkamp op het eiland Utøya.

Schietpartij Newtown, Connecticut
Vele doden, waarvan het merendeel kinderen, kwamen om bij een schietpartij op een basisschool in de Amerikaanse stad Newton, dat in de staat Connecticut ligt.

Haren Project X
In Haren is op 21 september 2012 een sweet-sixteen verjaardagspartijtje uit de hand gelopen toen het jarige meisje vergat haar facebook-uitnodiging privé te maken en er 30.000 jongeren naar het Groningse dorp kwamen.

Amerikaanse Verkiezingen 2012
Alle artikelen over de Amerikaanse verkiezingen tussen de democraat Barack Obama en de republikein Mitt Romney.

Anti-Islam Film
De Anti-islamfilm Innocence of Muslims en Mohammed-spotprenten in het Frans satirisch magazine Charlie Hebdo zorgen voor protesten en deomstraties in vooral de Arabische wereld.

Verkiezingen 2012
Nieuws, peilingen, achtergrond over de verkiezingen Tweede Kamer 2012

Kunduz
De Nederlandse politiek delibreert over de zin en onzin van de politietrainingsmissie in Kunduz, Afghanistan.

Paralympics
Overzicht van de belangrijkste prestaties van de Nederlandse deelnemers aan de Paralympics 2012 in Londen.

Olympische Spelen Goud
Nieuws over Gouden Plakken voor Nederland tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen

Higgs
Dossier over het Higgs-deeltje, dat massa geeft aan ander deeltjes.

Houla
In Houla, Syrië, werden 116 mensen gedood door regeringstroepen. Hieronder waren 32 kinderen.

Aardbevingen Italië
De twee aardbevingen in Italie, met een kracht van respectievelijk 6.0 en 5.8 op de schaal van Richter, hebben doden, gewonden en veel schade veroorzaakt.

Treinongeluk
Op zaterdag 21 mei 2012 botsten twee treinen op elkaar in Amsterdam. Er waren meer dan 100 gewonden en 1 dode.

Machtstrijd Ajax
De machtstrijd tussen bestuursleden, trainers en Johan Cruijff bij Ajax.

<<Jun 2024
ZoMaDiWoDoVrZaWeek
122
234567823
910111213141524
1617181920212225
2324252627282926
30 26
Zet het belangrijkste, laatste nieuws nu op uw site!
Klik hier voor de code.

Onze partners:

Betalen met FlorijnBetalen met Florijn
Wie Dit Koopt Is Gek - Over de (on)zin van reclame en marketing...Wie Dit Koopt Is Gek - Over de (on)zin van reclame en marketing...
Lapis Lazula | MineraalEnEdelsteen.nlLapis Lazula | MineraalEnEdelsteen.nl

Laatste Commentaar:


Asscher wordt Europees adviseur voor opvang Oekraïense vluchtelingen
Naar de pijpen dansen.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Twintigmaal oprechte excuses van De Jonge, hij blijft aan als minister
Moet je in het bedrijfsleven eens proberen.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Kandinsky vertrekt uit het Stedelijk Museum
Foetski.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Dictators en criminelen konden miljarden stallen bij Zwitserse bank Credit Suisse
Past hier een jij-bak?
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Spaanse dierenwet reikt van baasje tot circus, maar ontziet de toreador
Harderwijk, let op!
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Amerikaanse inflatie op het hoogste niveau in veertig jaar
Komt die craaaash!
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Rechter VS verklaart verkoop olievelden ongeldig vanwege impact op klimaat
Sense.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Paus Benedictus XVI greep als kardinaal niet in bij zeker vier kindermisbruikzaken
Geen voice.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Dertig burgemeesters luiden noodklok over coronabeleid: Logica is zoek'
Logica is nooit geweest.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Na druk van beleggers stelt ook ExxonMobil zich klimaatdoel voor 2050: netto nul uitstoot
Weer een belofte om te breken.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Rutte wil geen beloftes doen over gaswinning Groningen
Wel, niet, maakt niet uit. Rutte komt ze toch nooit na.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Noorse terrorist Breivik brengt eerst nazigroet, vraagt vervolgens om vervroegde vrijlating
Knettergek.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook