'NAVO verzet top na winst Trump'

Zaterdag 12 november - De NAVO heeft de top die voor komend voorjaar op de agenda stond verzet in verband met de winst van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel wil de alliantie de komende president van de VS meer tijd geven om zijn standpunt tegenover de NAVO te bepalen.

Bron: www.ad.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Politie houdt ruim 70 tegenstanders Zwarte Piet aan in Rotterdam

Zaterdag 12 november - De Rotterdamse politie heeft 70 tot 80 Zwarte-Pietactivisten ingesloten en aangehouden vanwege de overtreding van het demonstratieverbod. Onder de arrestanten zijn de Amsterdamse advocaat Michiel Pestman en activist Jerry Afriyie.
"Er zijn over en weer flinke tikken uitgedeeld", zegt NOS-verslaggever Robert Bas. 
De actievoerders werden eerder in Rotterdam door de politie tegengehouden, toen ze in twee bussen op weg waren naar Maassluis, waar de landelijke intocht van Sinterklaas op dit moment plaatsvindt.
Daarop wilden ze hun protest verleggen van Maassluis naar Rotterdam waar Sinterklaas ook feestelijk wordt binnengehaald vanmiddag. 
De tegengehouden aanhangers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, waarin allerlei tegenstanders van Zwarte Piet zijn verenigd, wilden naar de Erasmusbrug in Rotterdam. In de Willemshaven, daar vlakbij, komt de stoomboot met Sinterklaas aan. 
In het centrum van Rotterdam zijn meer tegenstanders onderweg naar de Erasmusbrug. Kick Out Zwarte Piet verzet zich tegen het Sinterklaasfeest omdat het in hun ogen racistisch is.  

Bron: nos.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Nederland levert Rwandese genocideverdachten uit

Zaterdag 12 november - Nederland levert vandaag twee Rwandezen uit aan Rwanda. Dat land heeft om de uitlevering gevraagd omdat de twee worden verdacht van betrokkenheid bij genocide in 1994. Het gaat om Jean-Claude I. (40 jaar, Voorburg) en Jean-Baptiste M. (57 jaar, uit Leusden). Dat heeft het Landelijk Parket laten weten.

Bron: www.ad.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

IMF verstrekt miljardenlening aan Egypte

Vrijdag 11 november - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verstrekt een kredietfaciliteit van 12 miljard dollar (11 miljard euro) aan Egypte. Dat heeft het bestuur van het IMF vrijdag officieel besloten.

Bron: www.telegraaf.nl
NieuwsWeek Icon zegt:
Tegen welk percentage?
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Leonard Cohen, lichte toon en diepe ernst

Vrijdag 11 november - Cohen werd geboren in een middenklasse gezin in de Canadese stad Montreal. Al snel was duidelijk dat zijn toekomst in de kunst zou liggen. Hij schreef gedichten, boeken en leerde zichzelf op jonge leeftijd gitaar spelen.
Na een universitaire studie besloot hij in New York te gaan wonen, waar hij naast het dichten ook liedjes ging schrijven. Aanvankelijk schreef hij voor anderen, maar in 1967 bracht hij zijn eerste eigen album uit, Songs of Leonard Cohen. Hij werd wereldberoemd met liedjes als Suzanne en So long, Marianne.
Religie
Cohen bevond zich in de muzikale hoek waar ook Bob Dylan te vinden is. Fans vinden dat hij meer dan Dylan in staat is om de menselijke conditie te doorgronden. Hij wordt geroemd om zijn lichte toon in combinatie met diepe ernst.
Opvallend aan het werk van Cohen is ook de religieuze component. Cohen bestudeerde meerdere religies en noemde het geloof zijn "favoriete hobby". Zijn grootvader was rabbi en hij kende de joodse geschriften. In de jaren 60 en 70 werd hij lid van de Church of Scientology en nog weer later bekeerde hij zich tot het boeddhisme. Hij bracht lange tijd in het klooster door en dat hielp hem bij zijn depressies en zijn neiging tot "eindeloze zelfanalyse".
Pensioengeld
Wereldlijke verleidingen en zorgen waren hem echter ook niet vreemd. Vrouwen, drank en drugs konden op zijn belangstelling rekenen. Daarnaast moest hij er op zijn oude dag achter komen dat zijn manager en huisvriendin er met zijn pensioengeld vandoor was. Het was een belangrijke reden om op bejaarde leeftijd weer te gaan toeren.
Hoewel de aanleiding weinig verheffend was, waren zijn fans in de wolken. Ook de concerten die Cohen in Nederland gaf, waren in een mum van tijd uitverkocht. Cohens literaire werk bleef een trouwe schare fans aanspreken.
Afgelopen zomer overleed de vrouw waar Cohen over zong in zijn beroemde nummer So Long, Marianne, Marianne Ihlen. Niet lang daarna bracht hij zijn laatste album uit, het zwaarmoedige You Want it Darker. 
In een interview vlak voor de presentatie van de plaat werd duidelijk dat het voor Cohen klaar was: "Ik heb nog wel wat werk te doen, wat zaken af te handelen. Maar ik ben klaar om te sterven. Ik hoop dat het niet al te oncomfortabel verloopt. Maar dit is het wel zo'n beetje voor mij."

Bron: nos.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Ophokplicht in heel Nederland vanwege vogelgriep

Woensdag 9 november - Alle bedrijven die vogels houden voor de productie van vlees, eieren of andere producten en voor het uitzetten in het wild, moeten hun vogels voorlopig binnenhouden. Staatssecretaris van Dam heeft woensdag de ophok- en afschermplicht ingesteld voor heel Nederland. De maatregel wordt volgens Van Dam uit voorzorg genomen omdat er in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Zwitserland bij wilde vo

Bron: www.volkskrant.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Manke aap loopt weer, met bluetooth ruggenmergprothese

Woensdag 9 november -
Aapjes met beschadigd ruggenmerg kunnen weer lopen dankzij draadloze signalen uit hun brein.

Bron: www.nrc.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Minder werklozen, maar meer mensen in de bijstand

Woensdag 9 november - De werkloosheid is gedaald, maar toch zijn meer mensen afhankelijk geworden van een bijstandsuitkering. Het gaat vooral om mensen met een handicap en vluchtelingen, blijkt uit de arbeidsmarktmonitor die minster Asscher vanmiddag naar de Tweede Kamer stuurde.

Bron: www.ad.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

'Russische schepen verjagen Nederlandse onderzeeër op Middellandse Zee'

Woensdag 9 november - Russische schepen hebben op de Middellandse Zee een Nederlandse onderzeeër verjaagd. De onderzeeër zou dicht in de buurt van de schepen 'gevaarlijke manoeuvres' hebben gemaakt, meldt het Russische persbureau Interfax. Het Nederlandse ministerie van Defensie wil niet reageren op het voorval. Een woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie zei tegen het staatspersbureau ITAR- TASS dat de

Bron: www.volkskrant.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Donald Trump wint presidentsverkiezingen VS

Woensdag 9 november - De Republikein Donald Trump heeft dinsdag de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Met overwinningen in Florida, North Carolina, Ohio en andere cruciale swing states sneed hij zijn Democratische tegenstrever Hillary Clinton de pas af naar het machtigste ambt van de wereld. De zakenman en voorvechter van de witte man, lost daarmee in het Witte Huis de eerste zwarte president van Amerika, Bar

Bron: www.volkskrant.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Inval bij hoofdkantoor Samsung na politieke rel Zuid-Korea

Dinsdag 8 november - De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben dinsdag (lokale tijd) in Seoul een inval gedaan bij Samsung Electronics. Aanklagers onderzoeken volgens persbureau Yonhap of het bedrijf financiële steun heeft verleend aan de dochter van een vertrouwelinge van president Park Geun-hye. De president is momenteel verwikkeld in een politiek schandaal rond de vermeende bemoeienis van haar vertrouwelinge Choi Soon-

Bron: www.volkskrant.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Baanbrekende theorie: donkere materie is een volstrekte illusie

Maandag 7 november - De Amsterdamse hoogleraar theoretische natuurkunde Erik Verlinde heeft maandagnacht eindelijk een potentieel baanbrekend artikel over de zwaartekracht gepubliceerd, waar in vakkringen jaren naar is uitgekeken. De theorie kan een opvolger zijn van Einsteins relativiteitstheorie uit 1915, is de claim, die al maanden in het geruchtencircuit rondging. Het online op het webplatform Arxiv gepubliceerde

Bron: www.volkskrant.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Verbod op ivoorhandel heeft geen effect: aantal olifanten in Afrika blijft dalen

Maandag 7 november - Het aantal olifanten in Afrika blijft dalen. Hun ivoren slagtanden zijn zeer gewild en het verbod op de handel heeft geen effect. Ondanks een wereldwijd verbod op ivoorhandel gaat het stropen van olifanten in Afrika onverminderd door en draait de illegale handel in slagtanden op volle toeren. Wetenschappers ontdekten dat het meeste ivoor dat de laatste jaren werd onderschept afkomstig is van olifa

Bron: www.volkskrant.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Nederlander herovert wereldrecord oplossen Rubiks kubus

Maandag 7 november - De Nederlander Mats Valk (20) heeft het wereldrecord voor het oplossen van een Rubiks kubus gebroken. Hij brak het record bij het Jawa Timur Open-evenement in Indonesië. Het wereldrecord voor de drie rijen tellende kubus staat met de tijd van Valk op 4,74 seconden.
Valk brak vorig jaar al het wereldrecord door de kubuspuzzel binnen 5,55 seconden op te lossen. Maar daarna, in november vorig jaar, werd de puzzel voor het eerst binnen vijf seconden opgelost: de Amerikaan Lucas Etter deed het toen in 4,90 seconden.
Bij de puzzelwedstrijden schuiven de deelnemers razendsnel de blokjes van dezelfde kleur naar een zijde van de kubus, die kan bestaan uit drie, vier, vijf of zes rijen blokjes. De puzzelaars doorzien binnen enkele seconden de snelste manier waarop zij de zijden kunnen rangschikken op kleur. 
Volgens Valk heeft hij de puzzel thuis een keer binnen 3,81 seconden opgelost. Hij was zelf betrokken bij de ontwikkeling van de kubus die hij bij zijn record in Indonesië heeft gebruikt.

Bron: nos.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Syrische strijders zeggen dat militaire campagne tegen Raqqa is begonnen

Zondag 6 november - De door de VS gesteunde Syrische strijdgroep SDF heeft zondag een militaire campagne aangekondigd om de hoofdstad van IS, Raqqa, in te nemen. Aan de operatie doen volgens de SDF 30 duizend strijders mee. De VS hebben nog niet bevestigd of dit de grote aanval is op het IS-bolwerk. Verwacht wordt dat eerst zal worden geprobeerd om Raqqa te isoleren. SDF-commandanten maakten het nieuws bekend op een

Bron: www.volkskrant.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Chinese wapenwedloop in volle gang

Zondag 6 november -
China besteedt dit jaar 215 miljard dollar aan militaire uitgaven. Daarmee geeft het land na de Verenigde Staten het meeste uit aan militaire zaken.

Bron: www.nrc.nl
NieuwsWeek Icon zegt:
Kan ook naar milieu, zorg en onderwijs.
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

'Duits plan: stuur geredde migranten terug'

Zondag 6 november - Duitsland wil migranten die op zee worden opgepikt mogelijk gaan terugsturen naar Afrika. Dat moet voorkomen dat vluchtelingen zich wagen aan de levensgevaarlijke tocht over de Middellandse Zee, bericht de krant Welt am Sonntag. Migranten die op zee worden onderschept, zouden volgens een voorstel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken naar Noord-Afrikaanse landen als Egypte of Tunesië ge

Bron: www.volkskrant.nl
NieuwsWeek Icon zegt:
Doen ze in Australie al jaren - met uitstekende resultaten.
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Uitverkochte Museumnacht Amsterdam trekt 32.000 bezoekers

Zondag 6 november - Op de Amsterdamse Museumnacht zijn zaterdag zo'n 32.000 mensen afgekomen. Het evenement was ook dit jaar geheel uitverkocht.
Onder musea en andere culturele instellingen was de belangstelling voor het evenement groot. Een recordaantal van 57 instellingen deed mee. Volgens de organisatie waren er meer locaties buiten het centrum dan voorheen.
Met de Museumnacht App konden bezoekers die lange wachttijden wilden vermijden op hun smartphone zien waar de kortste rijen waren.
Vooral veel jongere Amsterdammers, in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, zouden de kans hebben aangegrepen om in de late uurtjes een bezoek te brengen aan een van de honderden activiteiten. 

Bron: nos.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Alle 80 duizend exemplaren van boek Astrid Holleeder over broer in één dag verkocht

Zaterdag 5 november - Het boek Judas van Astrid Holleeder is zo goed als uitverkocht. In het 'testament' vertelt ze over de terreur van haar oudste broer Willem. Judas verscheen zaterdag onaangekondigd in een oplage van 80 duizend exemplaren. 'Dit is echt ongekend', reageerde een woordvoerster van uitgeverij Lebowski op het succes van de uitgave. Astrid Holleeder is de zus van crimineel Willem Holleeder. In haar boek,

Bron: www.volkskrant.nl
Reacties: 0 reacties | Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook
<<Mar 2024
ZoMaDiWoDoVrZaWeek
129
345678910
1011121314151611
1718192021222312
2425262728293013
31 13
Zet het belangrijkste, laatste nieuws nu op uw site!
Klik hier voor de code.

Onze partners:

Lapis Lazula | MineraalEnEdelsteen.nlLapis Lazula | MineraalEnEdelsteen.nl
Betalen met FlorijnBetalen met Florijn
Korta.nl | Korting in je mailboxKorta.nl | Korting in je mailbox

Laatste Commentaar:


Asscher wordt Europees adviseur voor opvang Oekraïense vluchtelingen
Naar de pijpen dansen.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Twintigmaal oprechte excuses van De Jonge, hij blijft aan als minister
Moet je in het bedrijfsleven eens proberen.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Kandinsky vertrekt uit het Stedelijk Museum
Foetski.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Dictators en criminelen konden miljarden stallen bij Zwitserse bank Credit Suisse
Past hier een jij-bak?
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Spaanse dierenwet reikt van baasje tot circus, maar ontziet de toreador
Harderwijk, let op!
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Amerikaanse inflatie op het hoogste niveau in veertig jaar
Komt die craaaash!
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Rechter VS verklaart verkoop olievelden ongeldig vanwege impact op klimaat
Sense.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Paus Benedictus XVI greep als kardinaal niet in bij zeker vier kindermisbruikzaken
Geen voice.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Dertig burgemeesters luiden noodklok over coronabeleid: Logica is zoek'
Logica is nooit geweest.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Na druk van beleggers stelt ook ExxonMobil zich klimaatdoel voor 2050: netto nul uitstoot
Weer een belofte om te breken.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Rutte wil geen beloftes doen over gaswinning Groningen
Wel, niet, maakt niet uit. Rutte komt ze toch nooit na.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook

Noorse terrorist Breivik brengt eerst nazigroet, vraagt vervolgens om vervroegde vrijlating
Knettergek.
» artikel
Deel dit op Twitter Deel dit met Facebook